Hinner jag träna? Studera på heltid, pendlar till kliniken i Alingsås och vill umgås med min familj

Jag älskar att träna, redan när jag var liten så höll jag på med flera olika idrottsaktiviteter men jag fastnade aldrig för någon lagidrott utan det var först när vi under gymnasietiden fick en introduktion på Alingsås Hälsostudio om hur man tränar på gym som jag fastnade och tänk att sen en vacker dag även få arbeta som Personlig tränare (en dröm som gick i uppfyllelse senare)

Sen gymnasiet så har jag väl snittat 4-5 pass styrketräning i veckan men nu på senare år så har snittet sjunkit radikalt,  får jag till 2 pass per vecka så är jag jättenöjd att få in 3 pass? ja det vore ju en dröm :D    Hur kunde det bli så?  För mig är det för att mina rutiner har ändrats, 2017 så började jag studera till Osteopat och helt plötsligt så fick jag avvara all fritid till att studera, även helger och sommaren 2018 så föddes vår dotter :)  och då hände något ännu konstigare i mig (ja ni som har barn känner igen känslan)  för helt plötsligt så blev inte ens jobbet eller studierna så viktiga längre,  nä nu var Everly nr1 och studierna och arbetet var nr 2 och 3. Träning?  I början tänkte jag inte ens på det. Träningen som varit en så stor del av mitt liv.   Men när hösten närmade sig och det var mycket i skolan och på kliniken så började jag känna av min kropp. Jag hade inte ont, men helt plötsligt kunde jag känna mig stel, eller svagare, det var även svårare att ha bra hållning. Jag hade klarat mig nästan ett halvår utan träning men nu gick det inte längre. En förändrning var tvungen att ske. Jag fick frigöra mig tid i samband med min lunch när jag arbetade på kliniken i Alingsås.  Så oftast fick jag in 2 pass per arbetad vecka, men ibland var jag ju i skolan en hel vecka och ibland ute på företag och masserade några dagar. Ja det funkade ett tag, men det blev ändå ingen bra struktur.   Så nu i somras sa jag upp mitt gymkort för att istället börja träna hemma,   jag har länge haft en skivstång och TRXband m.m här hemma för tänkta bonustillfällen att träna, men det har nästan aldrig blivit av och att stanna kvar i Alingsås för att träna efter jobbet är inte att tänka på, kan jag få träffa min dotter lite efter arbetet så är det mer värt än något annat.    Därför gjorde jag och min fru en överenskommelse,  hon tar läggningen och då får jag gå ut i garaget och träna! Läggningen tar ungefär 30 min, rätt kort tid för träning tyckte jag i min ungdom men idag känner jag att det är helt perfekt.  Det är faktiskt inte tiden som är avgörande utan hur intensivt du tränar och tänk att ha möjlighet att träna 30 min varje dag om jag så önskar :) ?  För min dotter ska ju läggas varje kväll!   Den här rutinen funkar bra för mig och min familj just nu.  Men med barn vet man aldrig, utvecklingen går snabbt och det kan hända mycket saker, och nu i mitten av september ska vi även få vårt andra barn :) 

Jag har tidigare förespråkat gymträning för då blir träningen ’på riktigt’ så har jag tänkt, och särskilt då jag arbetade som PT och själv hängde på gymmet mellan klockan 10 och 22 varje dag. Idag med lite andra livserfarenheter förstår jag mina klienter som har liknande livssituation som mig, att först åka till gymmet, hänga in sakerna i skåpet, träna, hämta sakerna i skåpet, prata med någon bekant på vägen, sen komma hem.  Ja lycka till om du hinner det på  under 90 min.   Det kanske är bättre att bara gå ut och springa? träna en kvart yoga? träna lite armhävningar/situps/kroppsbaserad träning?   Jag har själv förstorat upp träningen i mitt liv. Har tänkt att en kvart hemma är inget! Då är det bättre att strunta i det. Men ack så fel,   det jag själv känner med min kropp idag är:  den träning som blir av är den bästa och för min kropp och blir det mer än 2 pass per vecka så är det underbart för min kropp.   

Att vara student, företagare, och småbarnspappa är kanske inte den ultimata kombinationen för min kropp. Men om   två år är jag iallafall färdigutbildad Osteopat och har lite mer tid över, till familjen :)  Hur träningen ser ut då har jag ingen aning om, men jag borde ju ha mer tid, jag har iallafall lärt mig att träningen för mig behöver bli lika självklar som att borsta tänderna för jag har bara en kropp och den ska hålla så länge jag lever.


Fredrik Englund